ThetaTechnika.hu

A ThetaHealing® módszer Amerikából ered, és Vianna Stibal nevéhez fűződik.

Ez a módszer ősi tudásokat integrál mai modern kutatási eredményekkel. A Healing szó, gyógyulást, gyógyítást jelent, a Théta pedig arra az agyhullámra utal, amiben vagyunk, amikor a változás megtörténik.

Ez egy meditációs módszer, ami arra való, hogy testi-lelki-mentális problémákat, betegségeket kezelje, és ezek mögött lévő lelki tünetek blokkjait keresse és oldja fel. A ThetaHealing® kiegészítő, alternatív  módszerként alkalmazható, különféle orvosi kezelések mellett, támogatva azokat. (Japán néhány kórházában elérhetők a Theta kezelések, Kanadában a TB a ThetaHealing® kezelések 80%-t államilag támogatja!)

Hogyan történik meg mindez?

Théta állapotban történik a változás, itt az agyi tevékenység 4-7 Hz között mozog. Ez egy kellemes, ellazult állapot. Más hagyományok, orvosi rendszerek, vallások is használják ezt a tudatállapotot, mert tudják, hogy milyen befogadó ilyenkor az elme. Az agytevékenység annyira lelassul, hogy már majdnem alvás szintjére érünk. Ez egy mély, de mégis éber meditációs állapot, intuíció, amelyet  azért használunk, hogy ellazulva, mintha kívülről néznék, rálássunk az életünket blokkoló mintákra. Mindannyian ismerjük ezt az állapotot, mert elalvás előtt és ébredéskor is átmegyünk rajta. Ez az álomállapot első fázisa, a hipnózis is ezt használja. Valamint használják még drog és alkoholbetegek kezelésére, ideális a szupertanuláshoz, az elme átprogramozásához. A théta agyműködés egy módosult tudatállapot, elengedhetetlen ahhoz, hogy rálássunk a tudatalatti tartalmakra. Ugyanis itt tároljuk emlékeink, érzéseink, félelmeink nagy részét, itt raktározzuk el a számunkra kellemetlen, feldolgozatlan eseményeket, élményeinket.

Miért kell ide visszatérni, ha már elraktároztuk őket?

Azért, mert a tudatalattiban elraktározott emlékeink, élményeink nagy része feldolgozatlan, kellemetlen élmény, amit a ThetaHealing® hitrendszereknek hív. Azért mert elrejtettük őket, -még magunk elől is-, nem jelenti azt, hogy nem működnek, hogy nem irányítják az életünket, csak éppen nem tudunk róla.

Jung ezt írta ezekről a mintákról: "Mindaddig, amíg a tudattalan nem válik tudatossá a tudattalan irányítja az életedet, és te sorsnak fogod hívni."

Mik a tudatos és tudatalatti működések?

A Tudatos elménk az egész elmeműködés 12 %- t teszi ki. A többi működés a TudatAlattiban tárolt programok szerint folyik. A TudatAlatti működés feltárásával nagyon sok pszichológus foglalkozott, ennek szentelte életét Carl Jung is. Ő volt az, aki elkészítette a Tudat működési ábráját, ami ma is használatos modernkori pszichológiában, hiszen ez az elmélet áll legközelebb a valósághoz. És ez a ThetaHealing® alapja is. Jung sorsnak nevezi a tudatalatti működést az előbbi idézetében. Vianna Stibal pedig hitrendszereknek.

Mik a hitrendszerek?

A ThetaHealing® négy hitrendszeri síkra osztja tapasztalásainkat. Ezek a következők: alapsík, genetikai sík, történelmi sík és a lélek síkja.

Alapszint: Ezen a szinten azokat az emlékmintákat tároljuk, amit a fogantatásunktól a mai napig átéltünk. A születés élményei tartoznak ide, valamint a gyerekkorban megtanított viselkedési formák adják ennek a szintnek a velejét. Ezek a legelső tapasztalatok a legmeghatározóbban az emberi életben. Ezek lehetnek helytálló tapasztalatok és nem helytálló tapasztalatok, más néven pozitív, vagy negatív hitrendszerek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mit közvetítünk gyermekeink felé, mivel a gyermeki elme olyan fogékony, hogy a szülők minden mondatát, cselekedeteit szó szerint értelmezi. Ezek az első beidegződések befolyásolják, hogy mit hisz el és mit nem hisz el később a gyermek. Nem mindegy, hogy mit közvetítek felé, azt hogy: "Nagyon ügyes vagy, hogy meg tudod csinálni, vagy úgy szeretlek olyannak, amilyen vagy". Vagy azt hogy: "Jaj, már megint elrontottad, szedd már össze magad, és sosem viszed semmire!"

Genetikai szint: Azok a hitrendszerek, amikben az őseink hittek. Ezeket a génjeinkben hozzuk. A megszületendő gyermek 12 hetes korában kapcsolódik a családhoz, a klánhoz, ettől számít a család tagjának, itt kapcsolódnak hozzá ezek a generációs programok. Például nem rég volt az időben a világháború. Nem volt mit enni, nem volt étel a háborúban. Tipikus háborús hitrendszer az, hogy: Addig egyél, amíg van, vagy Húst nem hagyunk a tányéron. Ez okozhat sokszor a táplálkozási zavarokat. Ezek nem a mi gondolataink, úgy mond örököltük őket. " Hetediziglen." 

Történelmi szint: Ezen a szinten lévő emlékek előző életekből származnak, vagy a kollektív tudatból, olyan tapasztalatok, amiket beintegráltunk ebben az életünkben. Ezek a gondolatformák több ezer éves kellemes és kellemetlen emberi élmények és tapasztalatok eredményei. Egy feladatot addig kap meg az ember, amíg meg nem oldja, ez sokszor életeken át tart. Minimum 3-5 életen át.

Lélek szintje: Ez a legmélyebb színt. Ez a mi személyiségünk. Lelkünk folyamatosan tanul és irányítható. Mindhárom sík egységét tartalmazza a lélek össze tapasztalatával együtt. A lélek a Teremtő része, és mint ilyen, tökéletes, de sajnos sérülhet.

Minden hitrendszer egyfajta sűrűséget, lenyomatot okoz a testben, a sejtekben, a sejtek morfogenetikus mezejében. Ezek általában amorf formák, amik vagy "csak" helyet foglalnak, vagy akár fájdalmat, betegséget is okozhatnak.

A ThetaHealing® abban segít, hogy megismerjem magam, megértsem saját működésemet, megszeressem magam, és megengedjem magamnak a változást. A ThetaHealing® meditáció mindenki számár elérhető és könnyen tanulható hatékony módszer.

 

Molnár Erika

ThetaHealing® Mestertanár /Master of ThetaHealing®